Reizen Waes Nederland

Tom Waes in gesprek met Molukkers

NPO 3 - zondag 14 november om 20:55

© VPRO
Tom Waes verkent in deze aflevering van Reizen Waes Nederland oostelijk Nederland. Hij ontdekt waarom inwoners van de Achterhoek zo trots zijn op hun regio en gaat zelfs waterskiën. In Bovensmilde heeft hij een ontmoeting met Molukkers die in 1975 een trein kaapten.

Tom Waes treedt in zijn programma's mensen met open vizier en zonder vooroordelen tegemoet. Volgens de Vlaamse programmamaker levert dit de beste gesprekken op.

Molukkers

Dit bewijst hij vanavond in Reizen Waes Nederland als hij leden van de Molukse groep uit Bovensmilde ontmoet die in 1975 ruim veertien dagen bij Wijster een trein kaapten. De mannen mijden doorgaans de media, maar zijn zo geraakt door Toms onbevooroordeelde aanpak dat ze hem verwelkomen.

Tom Waes

De ontmoeting met de Molukkers past in het kader van Waes' rondreis door oostelijk Nederland. Hij doet onder meer de Achterhoek aan, waar hij ontdekt waarom de bevolking zo trots is op de regio. Hij gaat ook waterskiën met boeren Luuk en Thijs en geeft een bijzondere bijdrage aan de universiteit van Wageningen.

Meer over