Reizen Waes Nederland

Tom Waes en Frank Lammers herenigd op de Wadden

NPO 3 - zondag 21 november om 20:50

© VPRO
Tom Waes verkent in deze aflevering van Reizen Waes Nederland het Waddengebied. Hij gaat parachutespringen op Texel, traint mee met het leger op Vlieland en leert sliksleeën op Schiermonnikoog. Daarnaast geeft Frank Lammers hem een rondleiding op Terschelling.

Wat Tom Waes betreft gaat er letterlijk en figuurlijk niets boven de Wadden. Hij sluit Reizen Waes Nederland daarom af met een bezoek aan de diverse eilanden in het Waddengebied. Waes is gefascineerd door de unieke identiteit van ieder eiland. Zo gaat hij op Texel langs bij schapenboer Jan-Willem Bakker en zoekt hij het hogerop door parachute te gaan springen.

Frank Lammers

Op Vlieland heerst een totaal andere sfeer, niet in de laatste plaats omdat het Nederlandse leger er geregeld oefeningen houdt. Tijdens zijn bezoek op Schiermonnikoog leert Waes sliksleeën, een loodzware visserstraditie die tegenwoordig een wedstrijd is. Aangekomen op Terschelling krijgt hij een rondleiding van zijn Undercover-collega Frank Lammers die ook een bijzondere band heeft met de Wadden.

Meer over