Reizen Waes: Wereldsteden

Tom Waes begeeft zich in Reizen Waes: Wereldsteden op glad ijs in Nairobi

NPO 3 - zondag 29 januari om 20:17

© VPRO
Tom Waes kijkt in deze aflevering van Reizen Waes: Wereldsteden zijn ogen uit in Nairobi, de snelstgroeiende stad op het Afrikaanse continent. Hij maakt een ritje in de eerste auto van Afrikaanse makelij en traint mee met het enige ijshockeyteam van Oost-Afrika.

Nairobi is met 4,5 miljoen inwoners de snelstgroeiende metropool van Afrika. Alle reden voor Tom Waes om de Keniaanse hoofdstad te bezoeken voor Reizen Waes: Wereldsteden.

Tom Waes

Hij is onder de indruk van de miljoenenstad vol futuristisch ogende wolkenkrabbers die te boek staat als symbool voor de toekomst van het hele continent. Waes ontdekt dat veel van de vooruitgang mede mogelijk is gemaakt door China. De gloednieuwe snelwegen en spoorlijnen zijn tot stand gekomen door Chinese investeerders en China is ook de drijvende kracht achter de Mobius, de allereerste auto van Afrikaanse makelij.

Reizen Waes: Wereldsteden

Waes maakt een proefritje in deze terreinwagen, bezoekt in een natuurreservaat de laatste twee witte neushoorns én traint mee met het enige ijshockeyteam van Oost-Afrika.

Meer over