Reizen Waes: Wereldsteden

Tom Waes bezoekt de dichtstbevolkte stad ter wereld

NPO 3 - zondag 22 januari om 20:17

© VPRO
Tom Waes gaat in Reizen Waes: Wereldsteden naar de dichtstbevolkte stad ter wereld: Mumbai. In vijfhonderd jaar veranderde het van afgelegen vissersdorp tot een metropool met meer dan twintig miljoen mensen. De kloof tussen arm en rijk is er immens.

Tom Waes gaat naar de dichtstbevolkte stad ter wereld: Mumbai. Mumbai is gebouwd op een landtong aan de Arabische Zee, door bruggen verbonden met het vaste land. In vijfhonderd jaar is Mumbai veranderd van een afgelegen vissersdorp tot een metropool waar naar schatting meer dan twintig miljoen mensen wonen en waar de kloof tussen arm en rijk immens is. Hier staan de duurste huizen van de wereld en het grootste tropische bos in een stad.

Tom Waes

Reizen Waes: Wereldsteden laat er natuurlijk Bollywood zien, waar Waes een aantal jonge acteurs spreekt. Verderop in het Shivajipark aan de baai showen gymnasten de snelst groeiende sport mallakhamb. Waes gaat ook naar Dharavi, India's grootste sloppenwijk. Op een vierkante kilometer wonen meer dan een half miljoen mensen.

Meer over