Reizen Waes wereldsteden

Tom Waes bezoekt Los Angeles in Reizen Waes Wereldsteden

NPO 3 - zondag 31 juli om 20:20

© VPRO
Tom Waes bezoekt in Reizen Waes: Wereldsteden de stad van achttien miljoen inwoners: Los Angeles. Een stad met grote contrasten: huizen van miljoenen dollars én parkeerplaatsen waar mensen in hun auto slapen omdat ze geen geld hebben voor een flatje.

Los Angeles telt inclusief voorsteden achttien miljoen inwoners. De stad waar elke barmedewerker ook bezig is met een filmcarrière en allerlei klussen aanneemt om in ieder geval de rekeningen te kunnen betalen. Zoals Jeremy, die honden uitlaat in afwachting van een rol op het witte doek. Samen met Jeremy en een roedel honden loopt Tom Waes langs de kapitale huizen van Hollywood.

Los Angeles

Aan de andere kant van Los Angeles regelt de organisatie Shower of Hope beveiligde parkeerplaatsen. Mensen die zich geen appartementje kunnen veroorloven, kunnen hier veilig de nacht in hun eigen auto doorbrengen. 27 brede snelwegen verbinden alle stadsdelen. Reizen Waes: Wereldsteden verkent verschillende uithoeken van deze wereldstad en eindigt met een gitaarconcertje in hippiestad Slab City.

Meer over