Reizen Waes wereldsteden

Tom Waes eindigt zijn reis in Mexico-Stad

NPO 3 - zondag 7 augustus om 20:19

© VPRO
De laatste bestemming van Tom Waes in Reizen Waes: Wereldsteden is Mexico-Stad, een metropool met 22 miljoen inwoners die in de jaren 90 synoniem was met corruptie, misdaad en vervuiling. Waes is blij om te zien dat er sindsdien veel is verbeterd.

Tijdens zijn bliksembezoeken aan verre landen zit Tom Waes meestal niet lang genoeg stil om een plek goed te leren kennen. In Reizen Waes: Wereldsteden krijgt hij daarom de kans om zich eens echt te verdiepen in een aantal steden. Mexico-Stad is de laatste metropool die hij aandoet.

Mexico-Stad

De stad met 22 miljoen inwoners stond in de jaren 90 nog hoog in alle verkeerde lijstjes. Mexico-Stad was een van minst leefbare steden ter wereld met de hoogste criminaliteit, luchtvervuiling en corruptie. Sindsdien is er schoon schip gemaakt door politici als Cuauhtémoc Cárdenas, die als burgemeester de stad serieus aanpakte. Waes kan zich verwonderen over een opvallend moderne stad, waar niet moeilijk wordt gedaan over zaken als abortus, euthanasie of het homohuwelijk.

Meer over