Rendez-vous

Loes Haverkort erft een boerderij in Frankrijk

RTL 8 - woensdag 1 september om 20:28

Een vrouw erft een bouwval in Frankrijk. Ze wil het verbouwen tot een bed and breakfast. Dat loopt uit op een nachtmerrie.

Een soort Ik vertrek met thrillerelementen, dat is deze verfilming van de gelijknamige roman van Esther Verhoef.

Rendez-vous

Simone (Loes Haverkort) en haar man Eric (Marc van Eeuwen) zijn in Rendez-vous de vertrekkers. Ze emigreren naar Frankrijk.

Daar willen ze 'Le petit paradis', het huis dat Simone van haar moeder heeft geërfd, verbouwen tot een bed and breakfast. Dat wordt nog een hele kluif.

Het kleine paradijsje is helemaal niet zo paradijselijk. Er is geen elektriciteit, geen stromend water; het is, kortom, een enorme bouwval.

Ik vertrek

Naar klassiek Ik vertrek-recept hebben Simone en Eric van verbouwen eigenlijk weinig kaas gegeten. En Frans spreken ze ook al nauwelijks.

Maar gelukkig is daar de Nederlandse aannemer Peter (Peter Paul Muller). Hij woont al jaren in het dorpje en wil wel helpen met de verbouwing.

Dat is in Rendez-vous het begin van de echte ellende. Peter is namelijk niet zozeer van plan het stel te helpen: hij wil vooral zo veel mogelijk geld aan hen verdienen.

En dan zet Simone haar huwelijk ook nog eens op het spel door het met de Franse bouwvakker Michel (Pierre Boulanger) aan te leggen.

Esther Verhoef

Van het boek van Esther Verhoef waarop deze film is gebaseerd werden ruim 325.00 exemplaren verkocht. Met ruim 130.000 bezoekers deel ook Rendez-vous het lang niet slecht, de veelal matige recensies doen daar niets aan af.

Meer over