Replicas

Keanu Reeves wil zijn overleden familie klonen in Replicas

RTL 7 - zondag 7 januari om 20:00

© ftp://abftp.groupe-ab.fr/
Bij een ongeluk komen de vrouw en kinderen van een wetenschapper om het leven. Hij probeert hen in Replicas met zijn eigen kloontechnieken weer tot leven te wekken.

Wetenschapper Will Foster (Keanu Reeves) doet baanbrekend werk. Hij onderzoekt de mogelijkheden om mensen te klonen.

Replicas

En dat gaat hem behoorlijk goed af. Het is hem in Replicas al min of meer gelukt het bewustzijn van een overleden soldaat in een robot te plaatsen. Ondanks die doorbraak is Will nog niet klaar met de ontwikkeling van zijn kloontechniek. Nog lang niet.

Toch besluit hij zijn vinding al in de praktijk toe te passen. De aanleiding is niet bepaald vrolijk. Bij een auto-ongeluk komen Wills vrouw en kinderen om het leven. Omdat hij zonder hen het leven niet meer aankan, probeert hij zijn gezin te klonen.

Keanu Reeves

Keanu Reeves was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Replicas. De film is gemaakt door zijn eigen productiebedrijf Company Films.

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling dat hij zelf de hoofdrol zou spelen. Nicolas Cage was in beeld voor de rol van Will Foster. Toen die aangaf geen interesse te hebben, offerde Reeves zichzelf op.

Meer over