Restaurant van de toekomst

Sosha Duysker en Anna Gimbrère bereiden stamppot met tulpen voor in Restaurant van de Toekomst

NPO 3 - donderdag 28 september om 21:00

© KRO-NCRV
Vergeet de rookworst: stamppot met een tulpenbol is het nieuwe eten. Sosha Duysker en Anna Gimbrère schotelen in Restaurant van de Toekomst hun versie voor aan culinair journalist Joël Broekaert. Ook zoeken ze een duurzaam alternatief voor suddervlees.

Geen stamppot met rookworst, maar met een tulpenbol. Het klinkt niet als een maaltijd om van te watertanden, maar in Restaurant van de Toekomst proberen Sosha Duysker en Anna Gimbrère het tegendeel te bewijzen met de hulp van sterrenchefs Marleen Brouwer en Dennis Huwaë.

Restaurant van de Toekomst

Ze maken ieder een versie van dit toekomstbestendige gerecht en laten het keuren door culinair journalist Joël Broekaert. Voor hem is het geen nieuws dat chefs experimenteren met tulpenbollen. Die zijn niet alleen duurzamer dan een stuk vlees, ze zijn ook gezond en je kunt er goed mee variëren: ze kunnen in de stamppot, maar ook in de frituurpan of in de soep.

Joël Broekaert

Broekaert krijgt ook een tweede gerecht voorgeschoteld in deze aflevering over de Hollandse pot: een alternatief voor suddervlees.

Meer over