Restaurant van de toekomst

Sosha Duysker en Anna Gimbrere zoeken naar de ultieme vegaburger in Restaurant van de Toekomst

NPO 3 - donderdag 12 oktober om 21:04

© KRO-NCRV
Chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë maken in deze aflevering van Restaurant van de Toekomst een broodje hamburger, maar dan wel zonder vlees. Ze gebruiken zelfs veganistisch bloed om hun creatie nog sappiger te maken. Hoofdjurylid Ron Blaauw kiest de beste.

Bij sommige vleeseters heeft de vegaburger nog altijd een slecht imago, maar de tijd dat het plantaardige alternatief voor de hamburger een gortdroge tofoefrisbee was is voorbij. Knappe koppen uit de voedingsindustrie hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om sappige schijven te maken zonder vlees. Groente, bonen, zelfs zeewier: de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Soms niet van echt vlees te onderscheiden, soms op een andere manier ook lekker.

De ultieme vegaburger

Sosha Duysker en Anna Gimbrère zetten in Restaurant van de Toekomst de tanden in een broodje hamburger, maar dan uiteraard wel een zonder vlees. Chef-koks Marleen Brouwer en Dennis Huwaë gebruiken zelfs veganistisch bloed om hun burger nog sappiger te maken. Wat vindt hoofdjurylid Ron Blaauw van het resultaat?

Wanneer is Restaurant van de Toekomst op televisie te zien?

Restaurant van de Toekomst is sinds 14 september iedere donderdag om 20:55 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Meer over