Restaurant van de toekomst

Sosha Duysker en Anna Gimbrère zoeken een duurzame variant voor de tortilla en avocado

NPO 3 - donderdag 5 oktober om 21:00

© KRO-NCRV
Sosha Duysker en Anna Gimbrère verdiepen zich in Restaurant van de Toekomst in de Mexicaanse keuken en zoeken een duurzame variant voor de tortilla en avocado. Het eindresultaat serveren ze aan jurylid aan 24Kitchen-presentatrice Laura de Grave.

Lekker, die guacamole om de nacho’s in te dippen, maar erg duurzaam is het niet: de dip is gemaakt met avocado. Voor de avocadoteelt zijn duizenden liters water nodig, daarnaast moeten voor de aanleg van plantages bossen gekapt worden. Daarom gaan Sosha Duysker en Anna Gimbrère in Restaurant van de Toekomst op zoek naar een alternatief.

Anna Gimbrère

Gimbrère komt uit bij spirulina, een voedzame alg. “Die smaakt nergens naar”, verklapte ze al op NPO Klassiek. Sterrenchef Marleen Brouwer maakt er een guacamole van voor jurylid en 24Kitchen-presentatrice Laura de Grave. Hopelijk vindt ze deze versie net zo lekker als het origineel. Ze krijgt er een burrito bij geserveerd en ook die moet duurzaam zijn. Het wordt daarom geen maïstortilla, maar eentje van krekelmeel.

Meer over