Restaurant van de toekomst

Sosha en Anna zoeken naar een alternatief voor sushi in slot Restaurant van de Toekomst

NPO 3 - donderdag 19 oktober om 21:04

© KRO-NCRV
Sommige ingrediënten van sushi zijn toe aan een duurzame vervanger. De garnaal bijvoorbeeld. In deze laatste aflevering van Restaurant van de Toekomst laten Sosha Duysker en Anna Gimbrère sushi-chef Kunisyoshi Ohtawara een 3D-geprint exemplaar proeven.

Nederland telt meer sushirestaurants dan pannenkoekenhuizen. Dat klinkt gek, maar het is waar: inmiddels zijn het er bijna duizend. Als we in de toekomst sushi willen blijven eten, moeten er voor een aantal ingrediënten duurzamere alternatieven komen. Voor garnalen bijvoorbeeld; die komen van vissersboten die veel brandstof verbruiken.

Vervanger van sushi

In deze slotaflevering van Restaurant van de toekomst gaan Sosha Duysker en Anna Gimbrère allebei op zoek naar een vervanger. Daarnaast zoeken Gimbrère en Duysker een rijstvervanger. Voor dat alternatief moet minder water nodig zijn dan voor de teelt van rijst én er moeten minder schadelijke gassen vrijkomen bij de productie. Sushi-chef Kunisyoshi Ohtawara en culinair journalist Mara Grimm beoordelen het duurzame eindresultaat.

Wanneer is Restaurant van de Toekomst op televisie te zien?

Restaurant van de Toekomst is sinds donderdag 14 september wekelijks om 20:55 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3. Deze slotaflevering volgt op 19 oktober 2023.

Meer over