Restaurant van de toekomst

Sosha Duysker gaat aan de slag met een duurzame tiramisu in Restaurant van de Toekomst

NPO 3 - donderdag 21 september om 20:58

© Annemieke van der Togt
Sosha Duysker en Anna Gimbrère proberen in deze aflevering van Restaurant van de Toekomst een alternatief te vinden voor tiramisu. Ze bereiden het Italiaanse dessert met cacaovrije chocolade en bonenvrije koffie. Wat vindt chef-kok Fabio Antonini van het resultaat?

Alleen bij de naam 'tiramisu' loopt veel liefhebbers van het betere dessert het water al in de mond. Dit huwelijk van biscuit, mascarpone, koffie, cacao en een stevige scheut marsalawijn is dan ook om de (lange) vingers bij af te likken. Maar duurzaam, dat is het Italiaanse toetje door al deze ingrediënten eigenlijk niet.

Restaurant van de Toekomst

In Restaurant van de Toekomst proberen Sosha Duysker en Anna Gimbrère een alternatief te vinden. Ze schakelen hun culinaire hulptroepen in om een variant met cacaovrije chocolade en bonenvrije koffie te maken.

Fabio Antonini

Verder zoeken ze ook een duurzaam alternatief voor pasta. Hoofdjurylid is Fabio Antonini, chef van het Amsterdamse restaurant Pianeta Terra. Aan hem de taak om te beoordelen of de presentatrices er chocolade van hebben weten te maken.

Meer over