Rex Gildo: trieste koning

Alles gaat goed, roept hij terwijl hij uit het raam springt. Zeven meter lager landt Rex Gildo op het gras, breekt diverse botten en beschadigt een aantal organen, waaronder zijn lever en milt en raakt in coma.

De 63-jarige Duitse schlagerzanger overlijdt drie dagen later, op 26 oktober 1999 in het ziekenhuis. Veertig jaar duurt de carrière van Ludwig Alexander Hirtreiter, beter bekend onder zijn artiestennaam Rex Gildo. Hij acteert in films en heeft talloze schlagerhits. Hij maakt zestig albums en verkoopt veertig miljoen elpees.

Verval
'Sexy Rexy' is met zijn oogverblindende tandpastaglimlach en zwarte haren een knappe verschijning, en hij verzet zich met alle macht tegen de tand des tijds. Toch zet het verval onherroepelijk in. Hij drinkt te veel en het publiek begint hem uit te lachen of al na een minuut 'hossa, hossa' te scanderen. Hij is eenzaam en ongelukkig, en kan niet accepteren dat zijn hoogtepunt voorbij is.

De waarheid
In de documentaire Rex Gildo: de val van een schlagerkoning zoekt regisseur Hans Heijnen de waarheid achter de glitter en glamour van een man die vergroeid was met zijn imago en bezweek aan de hardheid van het atiesenbestaan.

Reageren