Riddick

Vin Diesel wil naar huis in Riddick

RTL 7 - dinsdag 21 juni om 20:29

© https://kommunikation.mediengruppe-rtl.de
Voor de derde keer speelt spierbundel Vin Diesel de sciencefiction-actieheld Riddick. In Riddick wordt hij verraden en voor dood achtergelaten op een dorre en droge planeet.

Riddick is de derde deel rond hoofdpersoon Riddick. Deze sciencefictionserie begon in het jaar 2000. Toen wist regisseur David Twohy met een klein budget de scifi-horrorfilm Pitch Black tot een groot succes te maken.

Riddick

Aan het einde van The Chronicles of Riddick – de tweede film in de serie – zien we hoe Riddick de leider wordt van de Necromongers. Niet veel later gaat er ergens iets grondig mis: in Riddick wordt Vin Diesel verraden en voor dood achtergelaten op een gortdroge planeet.

Vervolgens begint Riddick zijn zoektocht naar de snelste manier om van de planeet af te komen. Hiervoor lanceert hij een noodbaken, dat al snel huurlingen aantrekt die uit zijn op de premie voor de vangst van Riddick. Samen met de buitenaardse roofdieren die ronddwalen op de planeet proberen ze Riddick te verslaan. 

Vin Diesel

Vin Diesel heeft altijd al grote plannen gehad met de Riddick-films. Hij vergeleek de films rond de gespierde held zelfs met The Lord of the Rings. Diesel ziet Pitch Black als een prequel voor de andere films, zoals The Hobbit een prequel is voor de The Lord of the Rings-trilogie. 

Riddick is dan ook niet het laatste deel van de serie. Diesel en David Twohy werken momenteel aan het slotstuk. Wanneer Furya verschijnt is nog niet bekend.

Meer over