Ride Along

Kevin Hart gaat op snuffelstage in Ride Along

RTL 7 - vrijdag 31 maart om 22:51

© Universal
Een doodgewone beveiligingsmedwerker loopt in de actiekomedie Ride Along een dagje mee met een door de wol geverfde politieagent. Het kan haast niet anders of dat loopt uit de hand.

Ben is stapelgek op zijn vriendin Angela. Hij wil dolgraag met haar trouwen. Voor hij haar ten huwelijk kan vragen, moet hij Angela's broer overtuigen dat hij goed genoeg voor haar is. Dat wordt nog een hele klus.

Ride Along

Deze James (Ice Cube) is namelijk een van de stoerste agenten van Atlanta. Zie daar als beveiligingsmedewerker op een middelbare school maar eens indruk op te maken.

James weet wel hoe Ben (Kevin Hart) kan laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden is: een Ride Along. Ben mag een dagje met James mee op patrouille.

Als hij goed met crisissituaties uit de voeten kan, is hij ook goed genoeg voor Angela (Tika Sumpter). Voor Ben wordt het een snuffelstage om nooit te vergeten: samen met James gaat hij achter een beruchte drugsdealer aan.

Ice Cube

Het verhaal van Ride Along doet hier en daar denken aan Training Day, de keiharde misdaadfilm uit 2001 die hoofdrolspeler Denzel Washington een Oscar opleverde.

In een interview met de Britse presentator Jonathan Ross omschreef Ice Cube de film als 'Training Day on crack'.

Ride Along deed het goed in de bioscopen: de film bracht dik 150 miljoen dollar in het laatje. Vandaar dat Kevin Hart en Ice Cube het trucje in 2016 nog eens over deden in Ride Along 2.

Meer over