Rio 2

Jesse Eisenberg vliegt vrolijk verder in Rio

Com. Centr. - zaterdag 11 juni om 20:00

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
In Rio verhuisde de papegaai Blu met zijn baasje van Minnesota naar Rio de Janeiro om zijn soort te redden. In dit vervolg verkast Blu met zijn papegaaiengezinnetje naar de Braziliaanse jungle.

Blu en Jewel hebben elkaar helemaal gevonden. Sterker nog, ze hebben al een nestje schattige papegaaitjes op de wereld gezet. Met het voortbestaan van de soort zit het dus wel goed.

Rio 2

Het leven in Rio de Janeiro is hartstikke fijn, maar Jewel heeft toch het idee dat haar kuikentjes iets missen in de grote stad. Ze weten niet hoe hun soort hoort te leven.

Daarom pakken zij, Blu en de kids in Rio 2 hun biezen en verkassen ze naar de Braziliaanse jungle. Daar kunnen de kleintjes alles leren over leven in het wild.

Jewel en de kuikens voelen zich al snel thuis in het wild, maar Blu kan moeilijk aarden. Hij heeft zijn hele leven veilig en beschermd geleefd.

De stap van die lekker verwarmde huiskamer in Minnesota en de comfortabele dierentuin van Rio naar de jungle is behoorlijk groot. En in het oerwoud lopen alle wilde dieren ook nog eens vrij rond!

Bruno Mars

Anne Hathaway en Jesse Eisenberg nemen in Rio 2 weer de stemmen van papegaaien Jewel en Blu voor hun rekening. Naast deze twee Hollywoodsterren trok de regisseur een heel blik beroemdheden open voor de bijrollen.

Zanger Bruno Mars verzorgt de stem van papegaai Roberto, Jamie Foxx is te horen als kanarietje Nico.

Braziliaanse muzikanten Carlinhos Brown, Bebel Gilberto en Sergio Mendes zitten ook met hun stem in de film. Leuk weetje: zangeres Bebel Gilberto speelt iemand die heel erg vals zingt. 

Meer over