Risen

Joseph Fiennes zoekt naar Jezus

RTL 7 - zondag 27 juni om 20:00

© https://s3-eu-west-1.amazonaws.com
Een Romeinse soldaat moet na de kruisiging op zoek naar het verdwenen lijk van Jezus.

In Jeruzalem vindt een stel executies plaats. Eén van de geëxecuteerden is ene Yeshua, de man die wij nu kennen als Jezus.

Risen

Na de kruisiging laat Pontius Pilates (Peter Firth) de stoffelijke resten van Yeshua overbrengen naar een grot. Pilates is bang dat Yeshua's volgelingen zijn lichaam zullen stelen.

Daarom geeft hij legerofficier Clavius (Joseph Fiennes) opdracht de grot te bewaken. Toch is Jezus de volgende ochtend verdwenen.

Om geruchten over een miraculeuze wederopstanding de kop in te drukken, stuurt Pilates Clavius eropuit om het lichaam op te sporen. Clavius is gewend om orders op te volgen, maar naarmate zijn zoektocht vordert krijgt hij toch steeds meer vragen.

Het kan toch niet zo zijn dat Jezus echt is opgestaan? Hij begint te twijfelen aan zijn eigen religie en vraagt zich af of Pilates er wel goed aan doet de christenen te onderdrukken.

Zo geeft het knap gefilmde Risen een interessant inkijkje in ‘de andere kant’ van het verhaal van Jezus’ wederopstanding.

Joseph Fiennes

Hoofdrolspeler Fiennes kon voor advies over hoe met Jezus om te gaan terecht bij zijn broer. Ralph Fiennes verzorgde de stem van Jezus in de animatiefilm Miracle Maker.

Tom Felton speelt in Risen een karakter dat Lucius heet. In de Harry Potter-films speelde hij de zoon van een personage dat Lucius heet.

Meer over