NOS Tour de France

Rit 20: Val Thorens in Tour de France

De voorlaatste Tourrit van het jaar is een ingekorte etappe naar Val Thorens. De finish is boven op een klim uit de buitencategorie. Dit is de laatste kans om winst te pakken in het klassement.

Nog één kans krijgen de renners om hun positie in het algemeen klassement te verbeteren - zondag wacht de gala-etappe in Parijs; nu een slechts 59 tellende kilometer lange bergetappe naar Val Thorens. De etappe werd ingekort vanwege het slechte weer, maar er wacht de renners wel een ongelooflijk lange klim van 33,4 kilometer. Steven Kruijswijk moet nog een keer tot het uiterste gaan om het podium te halen. 

Laatste bergrit

Voor de mindere renners is het nog één keer op de tanden bijten om deze allerlaatste bergrit van deze Tour te overleven. Voor NOS-analist en oud-wielrenner Stef Clement was zo'n bergrit vaak zwaar. "Als ik in vorm was kon ik het peloton - of wat er nog van over was - nog volgen. Een gruwelijke hekel had ik aan vroeg lossen. Dan moest ik in mijn eentje of met een groepje nog twee, drie klimmen over. En doortrappen moest nog steeds, anders kom je te laat binnen. Dat waren zware dagen."

Meer over: