Rizzoli & Isles

In ‘Rizzoli & Isles' speelt Angie Harmon (links) stoere agente Rizzoli, maar eigenlijk had ze liever forensisch rechercheur geweest. Dankzij Oprah kwam die wens uit.

Oprah Winfrey nodigde in haar show regelmatig beroemdheden uit die praatten over hun droombaan.

Zo bleek tennisster Serena Williams een passie te hebben voor nagels en volgde ze een pedicurecursus,
en Tony Danza (Who’s the boss) gaf zijn vak als acteur op om een jaar lang leraar Engels te zijn.

Mortuarium
De droombaan van actrice Angie Harmon, rechercheur Jane Rizzoli in Rizzoli & Isles, is die van forensisch rechercheur. Een beetje zoals
pathaloog-anatoom Maura Isles (Sasha Alexander). En dus regelde Oprah een snelcursus op het Nationaal Forensische Instituut(normaal niet open voor publiek) .

De actrice kreeg een paar dagen les in bloedspat-analyse, vingerafdrukken afstoffen en paspoppen opgraven zonder bewijs te vernietigen.
„Dit werk is als het oplossen van een puzzel”, zegt de actrice over haar beweegredenen. „Jij bent de stem van de dode. De enige die de slachtoffers na hun
dood nog kan helpen.”

Hoogtepunt
Het hoogtepunt was volgens Angie haar bezoek aan het mortuarium waar ze aan dode lichamen mocht voelen. „Helemaal niet eng”, vindt ze. „Ik kreeg zelfs de neiging om de doden alsnog te troosten.” Het Instituut was zo onder de indruk van Angie’s ‘koelbloedige’ optreden dat ze haar zelfs een baan aanboden.

Jeugdliefde
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is het drie maanden na Janes heldhaftige optreden bij een schietpartij. Ze krijgt een medaille tijdens een ceremonie, maar Jane voelt zich helemaal geen held; ze is eerder gedeprimeerd omdat ze nog pijn heeft en niet mag werken. Een ontmoeting met een jeugdliefde biedt de nodige afleiding.

Rizzoli & Isles 20.30 NET 5

Reageren