Rob the Mob

Stelen van de maffia

RTL 7 - woensdag 19 augustus om 00:14

© Universal Pictures Germany / MDVD
Twee niet al te snuggere kruimeldieven hebben een briljant plan bedacht: ze plegen overvallen op clubs waar veel maffialeden komen. Daar is veel te halen en maffiosi stappen niet zo snel naar de politie.

In 1992 is New York in de ban van het proces tegen maffiabaas John Gotti. Tegen die achtergrond is er nóg een misdaadverhaal dat de stad bezighoudt.

Rob the Mob

Tijdens de rechtszaak tegen Gotti hoort kruimeldief Tommy (Michael Pitt) dat in de clubs waar maffialeden vaak komen wapens streng verboden zijn.

Dat maakt die zaken ideale doelwitten voor een overval: niet alleen bulken de maffiosi van het geld, ze kunnen zonder wapens niets terugdoen. Bovendien stappen ze na een overval niet naar de politie.

Samen met zijn vrouw Rosie (Nina Arianda) voert hij zijn plan uit. Hoewel Rosie en Tommy niet bepaald vakkundig te werk gaan, hebben ze in Rob the Mob toch succes.

Dat is van korte duur: de maffiafamilies Gambino en Bonanno zetten een prijs op hun hoofd. Op kerstavond 1992 worden Rosie en Tommy vermoord.

Andy Garcia

Hoe onwaarschijnlijk dat allemaal ook moge klinken, Rob the Mob is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Rosie en Tommy Uva pleegden begin jaren 90 echt overvallen op clubs waar veel maffialeden kwamen. De media noemden het duo 'de moderne Bonnie & Clyde'.

Andy Garcia is in de film te zien als maffiabaas Big Al. Het is niet de eerste keer dat hij een bestaande maffioso speelt.

In The Untouchables en Hoodlum deed hij dat ook al. In The Godfather: Part III speelt Garcia maffialid Vincent Mancini, maar die heeft nooit echt bestaan.

 

Meer over