Meet the Fockers

Meet the Fockers - Robert De Niro heeft moeite met hippies

Gaylord Focker kan opgelucht adem halen. Hij heeft de kennismaking met zijn aanstaande schoonouders overleefd. Nu is het tijd om hen voor te stellen aan zijn eigen ouwelui.

In Meet the Parents had verpleegkundige Gaylord 'Greg' Focker (Ben Stiller) het zwaar. Zijn eerste ontmoeting met schoonvader Jack (Robert De Niro) verliep niet bepaald soepel. 

Meet the Fockers

Na veel gedoe kwam het uiteindelijk goed tussen de twee. Nu is het in Meet the Fockers tijd voor Greg om zijn schoonfamilie aan zijn eigen ouders voor te stellen.

Jack klimt, samen met vrouw Dina (Blythe Danner), kleinkind en kat, in een camper ter grootte van een modale olietanker.

Ze reizen af naar de residentie van pa en ma Focker in Florida. De verschillen tussen de Byrnes en Bernie (Dustin Hoffman) en Roz Focker (Barbra Streisand) zijn enorm.

De conservatieve, bekrompen Jack krijgt te maken met een softe ex-hippie en zijn vrouw, die haar geld verdient als sekstherapeut.

Onmogelijke opgave

De twee families met elkaar samenbrengen lijkt voor Greg en zijn verloofde Pam (Teri Polo) een onmogelijke opgave. De Byrnesjes en de Fockertjes verschillen misschien gewoon te veel van elkaar. En Jacks achterdochtige inborst helpt ook niet bepaald mee.

Is de liefde tussen Greg en Pam sterk genoeg om de familiebotsingen te doorstaan?
Na Meet the Fockers kwam er nog een derde film over de familieperikelen van Greg en consorten: in Little Fockers uit hebben Pam en Greg ondertussen kinderen. Als dat maar goed gaat.

Meer over:

Reageren