Robin Hood

Taron Egerton schiet met scherp in Robin Hood

Viaplay TV - maandag 4 december om 20:30

© https://www.metrofilms.com/films/robin-hood-origins
Het verhaal van Robin Hood is al heel wat keren verfilmd. Onder meer als ouderwetse avonturenfilm, als animatiefilm, als komedie, als romantisch drama en als grimmige actiethriller.

Zo zijn zo'n beetje alle genres dus al wel voorbijgekomen in de loop der jaren. Toch besloot Otto Bathurst het verhaal nog een keer te verfilmen.

Robin Hood

In Bathursts Robin Hood zien we hoe Robin of Loxley (Taron Egerton) een team vormt met Yahya, of John (Jamie Foxx), een Moorse krijger die hij heeft ontmoet tijdens de kruistochten. Van hem leert Robin zijn pijl en boog te gebruiken alsof het, bijna, een mitrailleur is.  Daarna begint hij met Robin met het beroven van de rijken om het geld uit te delen aan de armen. En natuurlijk mag ook de schone dame met de naam Marian (Eva Hewson) niet ontbreken.

Al met al niet heel veel nieuws onder de zon dus. Bathurst doet met Robin Hood ongeveer hetzelfde als wat Guy Ritchie een jaar eerder deed met King Arthur: Legend of the Sword. Dat wil zeggen: hij springt op een vrolijke, losse manier om met geschiedenis en verpakt dat alles in een flitsende actiefilm. Alsof je naar hedendaagse wereld kijkt, maar dan met zwaarden in plaats van pistolen.

Taron Egerton

Wie in Robin Hood speelt ontkomt er bijna niet aan: paardrijden. Toch wist Taron Egerton het voor elkaar te krijgen het titelpersonage te spelen zonder op een paard te zitten. De acteur is zo bang voor paarden, dat hij voor geen enkele scène op een paard klom.

Meer over