Robin Hood: Prince of Thieves

Kevin Costner wil de Sheriff weg hebben Robin Hood: Prince of Thieves

Paramount - woensdag 5 juli om 20:30

© http://www.medienportal.srf.ch/ (sf zwei)
Robin Hood komt in vele gedaantes. Van de charmante Errol Flynn tot de vrolijke vos uit de Disneytekenfilm en de actieheld die Russell Crowe van hem maakte. In Robin Hood: Prince of Thieves is Hood vooral rustig.

Kevin Costner is als Robin Hood nog steeds een kei met pijl en boog, maar van Hoods legendarische druistigheid is weinig meer te merken. Costners Robin Hood lijkt eigenlijk liever met een kopje thee en een krantje op de bank te zitten.

Robin Hood: Prince of Thieves

Het verhaal van Robin Hood: Prince of Thieves is wel zo'n beetje bekend. Na de kruistochten keert Robin Hood terug naar Engeland en ziet daar dat de gemene Sheriff van Nottingham (Alan Rickman) de macht heeft overgenomen.

Die Sheriff is een naar type, zijn volk behandelt hij als vuilnis. Vandaar dat Robin Hood en zijn zootje ongeregeld van hem af willen.

Dat gaat, zoals dat hoort bij Robin Hood, gepaard met stelen van de rijken en geven aan de armen. Ook de mooie Marian ontbreekt niet in Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams

De titelsong van Robin Hood: Prince of Thieves werd een grote hit. Bryan Adams stond met (Everythng I Do) I Do It for You twaalf weken op nummer 1 in de Top 40.

Kevin Costner was niet de eerste keuze voor de rol van Robin Hood. De makers hadden Cary Elwes op het oog. Hij bedankt voor de eer. Twee jaar later zou hij alsnog in de huid van Hood kruipen in de komedie Robin Hood: Men in Tights.

Meer over