Robin Hood

Russell Crowe kruipt in de rol van Robin Hood

NET 5 - zondag 5 februari om 20:00

© http://info.sky.de/
De legende van Robin Hood, de vrijbuiter die steelt van de rijken en geeft aan de armen, is al heel wat keren verfilmd. In deze versie van het verhaal neemt Russell Crowe de hoofdrol op zich.

Wie aan Robin Hood denkt, denkt aan degengekletter en boogschutters, aan stelen van de rijken en geven aan de armen, aan Maid Marion en stiekem ook wel een beetje aan vrolijkheid.

Robin Hood

Voor dat laatste is in de Robin Hood-film die Ridley Scott (Blade Runner, Alien) in 2010 maakte geen plaats. En dat degengekletter? Bij Scott is dat gewoon keiharde actie.

In zijn versie van het verhaal heeft Robin Hood (Russell Crowe) gevochten in de kruistochten. Als hij terugkomt in Sherwood, ontdekt Robin dat koning Richard is vermoord.

Richards gemene broer John zwaait nu de scepter in Nottingham en omstreken. Hij regeert met harde hand en heft torenhoge belastingen.

Mooi dat Robin Hood dat niet pikt. Samen met een allegaartje aan gelijkgestemden gaat hij de strijd met John en zijn legers aan.

Russell Crowe

Met zijn 45 jaar is Russell Crowe de oudste acteur die ooit Robin Hood heeft gespeeld. De enige die een beetje in de buurt komt is Sean Connery: hij was 44 toen hij de moedige vechtersbaas vertolkte in Robin and Marian.

Omdat critici vonden dat hij te oud was om Robin Hood te spelen, onderwierp Russell Crowe zichzelf aan een streng fitnessregime.

Meer over