RoboCop

Remake van een cultklassieker

RTL 7 - vrijdag 13 november om 22:55

© STUDIOCANAL / MKNS
Als politieagent Alex Murphy gewond raakt, ziet het miljardenbedrijf OmniCorp zijn kans schoon om hem te transformeren in een RoboCop. Vanaf dat moment is hij half mens, half robot.

In het jaar 2028 levert het miljardenbedrijf OmniCorp al jarenlang robots aan het Amerikaanse leger. Tot nu toe werden deze mechanische mensen alleen in het buitenland ingezet, maar het bedrijf wil de omstreden technologie nu ook in eigen land gebruiken.

RoboCop

Wanneer politieagent Alex Murphy (Joel Kinnaman) ernstig gewond raakt in Detroit, grijpt OmniCorp de kans om van hem een cyborg te maken: half mens, half robot.

Het doel van het bedrijf is om in elke stad een RoboCop te hebben, maar de multinational wordt geconfronteerd met Murphy’s eigen wil en wraakzucht.

Joel Kinnaman

RoboCop is een remake van de gelijknamige cultklassieker uit 1987. Die film betekende de internationale doorbraak van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

Om deze remake net zo’n succes te laten worden, trokken de makers een groot blik Hollywoodacteurs open.

Zo spelen naast Joel Kinnaman (bekend van The Killing en House of Cards) onder anderen Samuel L. Jackson, Gary Oldman en Michael Keaton een rol in de film.

Meer over