Rock of Ages

Tom Cruise rockt erop los in Rock of Ages

Com. Centr. - vrijdag 31 mei om 20:29

© Warner Bros. Entertainment
Mannen met getoupeerd lang haar. Strakke kleurrijke leggings. Windmachines. Powerballads. De jaren 80 waren fantastisch. Kijk maar naar Rock of Ages.

In 2007 scoorde regisseur Adam Shankman een fikse hit met Hairspray. In die vrolijke en kleurrijke musical vol jaren 50-nostalgie stal John Travolta de show als de zwaarlijvige moeder van hoofdpersoon Tracy.

Rock of Ages

Ook in Shankmans Rock of Ages is het een topacteur in een bijrol die de aandacht naar zich toe trekt: Tom Cruise schittert als hardrockzanger Stacee Jaxx. Met een benefietoptreden zou hij de noodlijdende bar van Dennis Dupree (Alec Baldwin) kunnen redden. Die bar is de plek waar Drew (Diego Boneta) achter de bar staat en waar Sherrie (Julianna Hough) het wil maken als zangeres. En waar ze – al zingend en dansend – hun hart aan elkaar verliezen.

Shankman knoopt die verhaallijntjes aan elkaar met foute, maar o zo lekkere hardrockhits uit de jaren 80: de cast leeft zich uit met nummers van onder andere Bon Jovi, Van Halen en Guns 'n Roses. Probeer dan nog maar eens stil te blijven zitten.

Inspiratie

Tom Cruise haalde zijn inspiratie voor Stacee Jaxx bij twee rockhelden van weleer: zanger van Guns 'n Roses Axl Rose en Doors-legende Jim Morrison. Cruise is van alle markten thuis, maar voor zijn rol in Rock of Ages nam hij toch nog even wat extra lesjes bij een stemcoach.

Hij was vierenhalve maand lang vijf uur per dag in de weer om zichzelf klaar te stomen voor de scènes waarin hij moest zingen. Duurt even, maar dan heb je ook wat.

Meer over