Rocketman

Taron Egerton doet Elton John na

Spike - vrijdag 6 augustus om 20:30

© asidibe@altice-media.net
Entertainmentzender Spike heeft vanavond de tv-premiere van Rocketman op het programma. Rocketman is de knap gemaakte film over het leven en de carrière van Elton John

'I'm still standing', 'Your song', 'Candle in the wind'. Het zijn allemaal hits van Elton John, maar wie is eigenlijk de man achter al die hits? Dat verhaal vertelt Rocketman, dat vanavond in premiere gaat bij Spike.

Rocketman

Zanger Elton John werd als Reginald Kenneth Dwight geboren in het Engeland van de jaren 50. De kleine 'Reggie' is eigenlijk een doodgewone jongen, maar wel eentje die behoorlijk goed piano kan spelen. Als Reginald volwassen is, verhuist hij naar Londen. Daar ontmoet hij songwriter Bernie Taupin. Ook meet hij zich een artiestennaam aan: Elton John. Dankzij de nummers die Reggie en Bernie samen maken, groeit Elton John uit tot een absolute wereldster. 

Bohemian Rhapsody

Maar daar eindigt het verhaal gelukkig niet. Dat zou saai zijn. De roem kent namelijk ook een duistere kant. John kampt met verslavingsproblemen en ook op het relatievlak loopt het niet bepaald soepel. En in tegenstelling tot Bohemian Rhapsody, de film over Queen-zanger Freddie Mercury, doet Rocketman niet kinderachtig over die dieptepunten. Regisseur Dexter Fletcher brengt ze juist uitgebreid in beeld.

Rocketman

Dat wilde Elton John ook graag. De zanger produceerde deze film over zijn leven zelf. Het kostte hem nog flink wat moeite om het project van de grond te krijgen. Coproducenten wilden er een film voor dertien jaar en ouder van maken. Voor de zanger was dat geen optie. Daar had hij ook een goede reden voor: volgens hem was zijn levensverhaal niet geschikt voor zulke jonge kijkers.

Taron Egerton

Elton John zelf wordt gespeeld door Taron Egerton, een groot talent dat eerder te zien was in films als The Secret Service, Kingsman: The Golden Circle, Eddie the Eagle en Robin Hood. Voor zijn rol in Rocketman ontving Egerton een Golden Globe.

Premiere op Spike

Rocketman is op 6 augustus om 20:30 uur te zien op Spike. Op 9 augustus wordt de film op die zender herhaald. Dan is de film eveneens om 20:30 uur te zien.

Meer over