Taron Egerton doet Elton John na

31 juli 2021 03:31 | kijktips | Door Televizier

© N:\tvman\inbox\DRS\
Knap gemaakte film over het leven en de carrière van Elton John

'I'm still standing', 'Your song', 'Candle in the wind'. Allemaal hits van Elton John, maar wie is hij eigenlijk?

Rocketman

Rocketman vertelt het levensverhaal van de zanger, die geboren werd als Reginald Kenneth Dwight. Hij groeit op in het Engeland van de jaren 50.

De kleine Reggie is eigenlijk een doodgewone jongen, maar wel eentje die behoorlijk goed piano kan spelen. Ondans tegenwerking van zijn ouders weet hij dat talent toch te ontwikkelen.

Als Reginald volwassen is, verhuist hij naar Londen. Daar ontmoet hij songwriter Bernie Taupin (Jamie Bell).

Ook meet hij zich een artiestennaam aan: Reggie is nu Elton John (Taron Egerton). Dankzij de nummers die ze samen maken, groeit hij uit tot een absolute wereldster.

Elton John

Die roem heeft ook een duistere kant. John heeft verslavingsproblemen en ook op relatievlak loopt het niet bepaald soepel.

In tegenstelling tot Bohemian Rhapsody, de film over Queen-zanger Freddie Mercury, doet Rocketman niet kinderachtig over die dieptepunten. Regisseur Dexter Fletcher brengt ze juist uitgebreid in beeld.

Dat wilde Elton John ook graag. De zanger produceerde deze film over zijn leven zelf.

Het kostte hem nog flink wat moeite om het project van de grond te krijgen. Coproducenten wilden er een film voor dertien jaar en ouder van maken.

Voor de zanger was dat geen optie. Daar had hij ook een goede reden voor: volgens hem was zijn levensverhaal niet geschikt voor zulke jonge kijkers.

Meer over