Rocky Balboa

Sylvester Stallone kan het niet laten

RTL 7 - vrijdag 15 mei om 20:29

© c 2006 METRO-GOLDWYN-MAYER PICTURES INC., COLUMBIA PICTURES INDUSTRIES, INC. and REVOLUTION STUDIOS DISTRIBUTION COMPANY, LLC.
Sylvester Stallone is de pensioengerechtigde leeftijd al ruimschoots gepasseerd. Dat weerhoudt hem er niet van om weer een comeback in de boksring te maken.

Het zit Rocky Balboa (Sylvester Stallone) niet mee. Zijn bokscarrière is al jaren voorbij en de bokslegende werkt nu noodgedwongen in een restaurant. Af en toe schnabbelt hij wat bij in de boksring, tegen onbeduidende tegenstanders.

Rocky Balboa

In Rocky Balboa, alweer de zesde film in de Rocky-reeks, krijg hij nog één grote kans. Wereldkampioen Mason Dixon (Antonio Tarver) daagt Rocky uit voor een demonstratiegevecht van tien ronden.

Hoewel de ouwe rot bij lange na niet fit genoeg is voor een partij tegen een getrainde prof, kan Rocky het toch niet laten. Bovendien: hij heeft het geld keihard nodig.

Voor hij de ring weer instapt, moet Balboa wel eerst flink gaan trainen. Daarbij krijgt hij hulp van zijn oude maten Duke (Tony Burton) en Paulie (Burt Young) en van zijn zoon, Rocky junior (Milo Ventimiglia).

Sylveter Stallone

De film ging bijna op de dag af dertig jaar na de eerste Rocky-film in première. In die dertig jaar is Sylvester Stallone onlosmakelijk verbonden geraakt met 'the Italian Stallion'.

Rocky Balboa is de laatste film waarin Rocky zelf de ring instapt, maar het is niet de laatste film waarin de bokser uit Philadelphia te zien is.

In 2015 speelde Stallone zijn beroemdste personage weer in de film Creed. Daarin neemt hij als bokstrainer de zoon van zijn oude vriend Apollo Creed onder zijn hoede.

Drie jaar later deed hij dat in Creed II nog een keer.

 

Meer over