Rocky V

Sylvester Stallone gooit de handdoek in de ring

RTL 7 - dinsdag 27 oktober om 23:10

© filmplusz.sajtoklub.tv
Rocky Balboa is bij een gevecht zo geblesseerd geraakt dat hij nooit meer kan boksen. Hij kan de sport niet missen: Rocky wordt bokstrainer.

Na zijn gevecht met de Russische sloper Ivan Drago keert Rocky Balboa terug naar Amerika.

Rocky V

Eenmaal thuis komt de inmiddels legendarische bokser erachter dat zijn financiën een zootje zijn. Op zich geen ramp: met een paar lucratieve gevechten heeft Rocky (Sylvester Stallone) zo weer genoeg centen om lekker van te leven.

Alleen brengt Rocky V nog meer slecht nieuws voor de titelheld. In zijn gevecht met Drago heeft Rocky hersenletsel opgelopen.

In theorie kan hij de ring wel weer in, maar iedere klap op zijn hoofd kan Rocky fataal worden. Er zit voor Rocky niets anders op: hij moet de handdoek in de ring gooien.

Sylvester Stallone

Omdat Rocky de bokssport niet kan missen, besluit hij het trainersvak in te stappen. Zijn eerste pupil is de talentvolle bokser Tommy ‘Machine’ Gunn (Tommy Morrison).

Hij kan hem alleen niet de hoge salarissen bieden waar andere trainers en managers Tommy mee proberen weg te lokken.

Sylvester Stallone geeft zelf ruiterlijk toe dat Rocky V geen beste film is. Volgens hem is het de slechtste film in de Rocky-serie. 

In 2010 zei Stallone in een interview met The Sun dat hij de film ‘uit hebzucht’ maakte. Hij kreeg vijftien miljoen dollar voor zijn rol.

Ter vergelijking: zijn salaris voor zijn hoofdrol in de eerste Rocky-film was 23.000 dollar. 

Meer over