Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One: A Star Wars Story laat zien wat er voor de eerste Star Wars-film gebeurde

Veronica - zaterdag 7 mei om 22:10

© http://photos.plurimedia.fr/
Rogue One: A Star Wars Story laat zien wat er voor de allereerste Star Wars-film gebeurde ‘in a galaxy far, far away’.

Als je er niet helemaal inzit, is het allemaal wat ingewikkeld om bij te houden. Er zijn zo veel Star Wars-films dat het lastig is om te onthouden wat wanneer waar gebeurde.

Prequels, originelen en sequels

Je hebt de eerste (of de ‘originele’) trilogie: A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Die verschenen tussen 1977 en 1983.

Jaren later, tussen 1999 en 2005, verscheen de ‘prequeltrilogie’. The Phantom MenaceAttack of the Clones en Revenge of the Sith vertellen wat er vóór de originele trilogie gebeurde, hoe Anakin Skywalker Darth Vader werd.

Tussen 2015 en 2019 verscheen de ‘sequeltrilogie’. In The Force AwakensThe Last Jedi en The Rise of Skywalker is te zien wat er ná de originele trilogie gebeurde.

Rogue One: A Star Wars Story

Maar hoe zit het met de periode tussen Revenge of the Sith en A New Hope? Wat gebeurde er in die tijd?

Op die vraag geeft Rogue One: A Star Wars Story antwoord. De film volgt Jyn Erso (Felicity Jones).

Ze ontdekt dat haar vader (Mads Mikkelsen) onder dwang van het Keizerrijk van Darth Vader een allesvernietigend superwapen heeft ontwikkeld. Deze Death Star zou hele planeten kunnen verwoesten.

De Rebellen willen dat natuurlijk voorkomen. Samen met onder anderen Casion Endor (Diego Luna), de blinde Chirrut Îmwe (Donnie Yen) en de robot K-2SO gaat Jyn proberen de plannen voor de Death Star te stelen.

Meer over