Notting Hill

Hugh Grant herkent Julia Roberts niet in Notting Hill

NET 5 - maandag 18 juli om 20:30

In de wijk Notting Hill stapt op een dag een beroemde actrice (Julia Roberts) een reisboekenwinkel binnen. De onhandige verkoper (Hugh Grant) is op slag verliefd.

Anna Scott (Julia Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op de cover van elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thacker (Hugh Grant) is de eigenaar van een slechtlopend reisboekenwinkeltje in Notting Hill.  

Notting Hill

Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een rampzalig smerige huisgenoot (Rhys Ifans). Anna en William komen er echter achter dat met hun verschillende achtergronden een relatie onderhouden best lastig kan zijn. 

Een van de beroemdste scènes is die waarin Grant door de Londense wijk Notting Hill wandelt en in een paar minuten de vier seizoenen aan hem voorbijtrekken.

Hugh Grant

Notting Hill was een megahit, net als ‘voorganger’ Four Weddings and a Funeral. Met dezelfde schrijver en producent (Richard Curtis), dezelfde hoofdrolspeler (Grant) en opnieuw een liefde tussen een sullige, maar uiterst charmante Brit en een mooie Amerikaanse, lijken de films een beetje op elkaar.

Heel erg is dat niet. Notting Hill ontroert misschien wat minder, maar is wel prettig zoet en romantisch.

Meer over