Music and Lyrics

Hugh Grant als vergeten popster in romantische komedie Music and Lyrics

NET 5 - vrijdag 7 april om 23:08

© Warner Bros. Entertainment
Een voormalig tieneridool krijgt in Music and Lyrics de kans een liedje te schrijven voor een popsterretje. Maar kan hij dat eigenlijk wel, een nummer componeren?

In de jaren tachtig was de band PoP! razend populair. Zanger Alex Fletcher (Hugh Grant) moest de groupies zo'n beetje van zich af slaan.

Music and Lyrics

Van die beroemdheid van vroeger is in Music and Lyrics weinig meer over. Alex teert op oude roem en royalties.

Zo nu en dan schnabbelt hij wat. Optredens op schoolreünies en in vakantieparken, dat werk.

Het tij lijkt te keren als hij een nummer mag schrijven voor het populaire popsterretje Cora Corman (Haley Bennett). Het componeren van liedjes was alleen nooit zijn sterkste kant.

Gelukkig schiet zijn plantenverzorger Sophie (Drew Barrymore) hem te hulp. Ontstaat er naast een pakkend deuntje nog iets anders moois?

Hugh Grant

Regisseur en scenarioschrijver Marc Lawrence wilde Hugh Grant graag hebben voor de hoofdrol in Music and Lyrics. Gelukkig was de acteur meteen enthousiast: 

“Ik lees veel scripts voor romantische komedies, maar er zijn er maar weinig waar ik hardop om moet lachen. Bij dit script had ik dat wel.”

Grant zal de première van de film in Amsterdam niet snel vergeten: BNN-presentatrice Cielke Sijben wist zich op de rode loper met handboeien aan hem vast te ketenen. De politie moest eraan te pas komen om haar los te knippen.

Meer over