Zwijmel weg

De meest romantische tv-programma's en films op Valentijnsdag

4 februari 2022 12:00 | kijktips | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt
Het is alweer tijd voor de meest romantische dag van het jaar: Valentijnsdag! Om deze bijzondere gelegenheid in stijl door te brengen, hebben we hieronder de leukste zwijmelprogramma's en -films voor je verzameld.

Valentijnsspecial First Dates

Als er één liefdesshow niet in dit rijtje mag ontbreken, is het First Dates. Dit romantische programma, waarin mensen geheel naar Brits recept op een eerste date gaan, is namelijk altijd smullen geblazen. En misschien wel extra als het met VIPS is. Dit jaar zien we o.a. Shirley Cramer, bekend van Ex On The Beach, zangeres Imca Marina, theatermaker Adelheid Roosen, Farja (beter bekend als online gossip queen Fawry not Sawry) en gaming influencer Santino met een onbekende aan tafel schuiven.

Lees meer: Deze BN’ers doen mee aan de First Dates Valentijn Special 

De Valentijnsspecial van First Dates is op 14 februari om 19:25 uur te zien op NPO3.

Brasserie Valentijn

Waar de romantiek ook hoogtij viert, is in de romantische komedie slash restaurant Brasserie Valentijn. Het knusse tentje van Valentijn (Georgina Verbaan) en haar broer Angelo (Roeland Fernhout) staat op deze bijzondere dag van het jaar in het teken van de liefde. Althans, dat is de bedoeling. Het is alleen de vraag of Valentijn daar ook zo over denkt als ze plots oog in oog staat met haar oude vlam Frank (Egbert Jan Weeber), die erop gebrand is om haar terug te krijgen.

Brasserie Valentijn is op 14 februari om 20:25 uur te zien op RTL8.

Big Brother

Hoewel de inwoners van het Big Brother-huis al maanden geen contact hebben met de buitenwereld, worden ze net als de lichting van vorig jaar in de watten gelegd met lieve brieven en cadeautjes van hun steeds groter wordende fanclub. Kijkers van Big Brother kregen namelijk ook dit jaar de mogelijkheid om de inwoners brieven te sturen. En de tranen zullen vast weer rijkelijk vloeien!

Lees ook: Valentijnsactie zorgt voor tranen in Big Brother-huis 

Hoe al die brieven worden ontvangen, zie je op 14 februari om 20:30 uur op RTL5.

Ranking The Stars: Valentijnsspecial

Het aanbod van romantische tv-programma's en films op tv valt dit jaar tegen, maar gelukkig biedt Videoland een helpende hand. Vanaf 14 februari is daar namelijk een Valentijnseditie te zien van Ranking the Stars met in de hoofdrol enkele bekende Videoland-gezichten. Onder anderen Niek Marijnissen (De Bachelorette), Joan Pronk (Love Island), Marvin Wijnans (Prince Charming) en Tisjeboy Jay leggen elkaar op deze romantische dag alsnog het vuur aan de schenen.

Ranking The Stars: Valentijnsspecial staat vanaf 14 februari op Videoland.

Meer over