Rondom 10

Rondom 10 is terug met een nieuw seizoen. Ghislaine Plag (34) neemt het stokje over van Cees Grimbergen, die het programma de afgelopen elf jaar presenteerde. Een frisse wind waait over de tafel van het journalistieke discussieprogramma van de NCRV.

Tegenover Televizier geeft Ghislaine te kennen het werken bij televisie als een uitdaging te zien en erg uit te kijken naar de komende discussies aan tafel van Rondom Tien.

Carrière
Ghislaine is vooral bekend van radio, waar ze tien jaar geleden begon. Tussen 1998 en 2006 werkte Ghislaine bij RTV Rijnmond, als presentatrice, nieuwslezer en verslaggeefster.

Haar debuut op nationale televisie was twee jaar geleden, als presentatrice van de zesdelige serie Uitgedokterd?! Sinds kort presenteert ze mede het televisieprogramma Netwerk.

Frisse wind
Volgens Ghislaine heeft de redactie veel nieuwe ideeën en hebben ze zin om weer te beginnen. Er komt een nieuw decor en een aantal uitzendingen zal op locatie uitgezonden worden.

Tegenstrijdige gevoelens
Dat vertrouwde gezichten als Cees Grimbergen moeten wijken voor nieuw talent, ziet ze als een noodzakelijk kwaad: "Enerzijds zie ik collega's vertrekken en anderzijds breekt voor mij een nieuwe, mooie tijd aan. Dat zijn tegenstrijdige gevoelens, maar het is een koers die de NCRV heeft ingezet.

Bovendien ben ik geen jong meisje meer; ik zit al ruim tien jaar in het vak. In het bedrijfsleven gebeurt dat ook; alleen staan daar de schijnwerpers niet op gericht."

Reageren