Room

Het kleine kamertje van Brie Larson

CANV - vrijdag 27 maart om 21:20

© Universal Pictures / MKNS
Een moeder en haar zoontje zitten al jaren opgesloten in een klein tuinhuisje. Wat gebeurt er als ze vrijkomen?

De wereld van Jack (Jacob Tremblay) is klein, heel klein. Meer dan de paar vierkante meter waarin zijn moeder (Brie Larson) en hij moeten leven, kent hij niet.

Room

De buitenwereld is voor Jack een verzinsel dat alleen op televisie bestaat. Moeder Joy is zeven jaar geleden ontvoerd door een man die ze Old Nick noemt.

Sindsdien ‘woont’ ze in een geluidsdicht tuinhuisje, dat is verstevigd met metalen platen. Na twee jaar kwam Jack.

De eerste helft van het hartverscheurende drama Room speelt zich volledig af in het tuinhuisje en laat zien hoe Joy probeert Jack een zo normaal mogelijke opvoeding te geven en ondertussen haar uiterste best doet hem te beschermen tegen Old Nick.

Wanneer Jack en Joy in de tweede helft van de film het tuinhuisje verlaten, wordt duidelijk hoe ver de invloed van dat kleine kamertje reikt.

Brie Larson

Hoewel ze al sinds 1998 acteert, betekende haar hoofdrol in Room voor Brie Larson haar grote doorbraak. Ze won er de Oscar voor beste actrice voor.

Voor de opnames begonnen, sloot Larson zichzelf een maand lang op in haar huis. Zonder telefoon en zonder internet. Daarnaast volgde ze en streng dieet.

Hoewel Brie Larson zichzelf als een introvert persoon beschouwt, viel die isolatie haar toch zwaar. Ze vertelde dat ze zich in de laatste week erg depressief voelde en dat ze hele dagen huilde.

Meer over