Roosen & Borst

Adelheid Roosen en Hugo Borst sluiten reeks Roosen & Borst af

NPO 2 - dinsdag 21 juni om 20:38

© HUMAN
Anja was jarenlang mantelzorger voor de inmiddels overleden Ger. Ze gaat in deze aflevering van Roosen en Borst zijn as uitstrooien. Adelheid Roosen ontwerpt een ritueel om het leven en de dood te eren. En Joke heeft net gehoord dat zij dementie heeft.

Bij Joke is de diagnose voor de ziekte van Alzheimer nog maar net gesteld. Wel heeft ze al kenbaar gemaakt dat ze niet zoals haar moeder ‘zo dement als een kraai’ in een verpleeghuis wil eindigen: ze is van plan om haar euthanasie zo snel mogelijk te regelen. In deze slotaflevering van Roosen & Borst laat ze weten hoe het is om dat ook daadwerkelijk uit te voeren. Haar man en kinderen vertellen wat zij daarvan vinden. 

Roosen & Borst

Verder komt in deze aflevering het verhaal van Anja aan bod, die jarenlang mantelzorger was voor de inmiddels overleden Ger. Ze herinnert zich nog goed hoe hij was vóór zijn ziekte. Nu, een jaar na zijn dood, gaat ze zijn as uitstrooien. Adelheid Roosen ontwerpt een ritueel om leven en dood te eren. Ze laat zich daarbij verrassen door kunstenaar Joep van Lieshout.

Meer over