Rosemary and Thyme

De tuin is een broedplaats van onverkwikkelijke zaken in de Engelse detective Rosemary And Thyme. Achter elke struik kan een lijk liggen en in de broeikas tiert de misdaad even welig als het onkruid. Twee hovenierende dames proberen paal en perk te stellen aan deze groene golf van criminaliteit: Rosemary Boxer en Laura Thyme.

In de eerste aflevering van dit tweede seizoen, vanaf vanavond op herhaling, moeten ze een tuin ontwerpen op basis van de mythe van Orpheus en Eurydice. Dat is vragen om moeilijkheden, want dit liefdesverhaal over een zanger en een nimf speelt zich grotendeels af in de onderwereld…

Passie voor planten
Felicity Kendal (53) speelt Rosemary, de tuinexpert van het duo. Pam Ferris (51) geeft gestalte aan de voormalige politieagente Laura. Pam heeft het bekendste gezicht omdat ze in Harry Potter And The Prisoner of Azkaban was te zien als arrogante tante Marge. Haar personage in deze serie is een groentje in het hoveniersvak. In werkelijkheid is tuinieren Pams grote passie en kan ze alle planten benoemen in het Latijn.

Haar tegenspeelster Felicity weet in Rosemary And Thyme precies wat er groeit en bloeit. Maar zij kan in het echte leven geen hortensia van een paardenbloem onderscheiden.

Reageren