Rounders

Matt Damon pokert zich bijna dood in Rounders

Paramount - dinsdag 7 mei om 20:30

© Miramax Films
De echte pokerliefhebber mag de film Rounders zeker niet aan zich voorbij laten gaan. In de Amerikaanse dramafilm uit 1998 wordt ondergronds gepokerd met duistere figuren om gigantische bedragen.

Rechtenstudent Mike McDermott (Matt Damon) verliest bij het pokeren al zijn geld aan een Russische Teddy (John Malkovich).

Rounders

Hij belooft zijn vriendin Jo (Gretchen Mol) nooit meer te zullen gokken en daar weet hij zich prima aan te houden. Totdat zijn beste vriend en voormalig pokerpartner Worm (Edward Norton) uit de gevangenis komt. Hij zit diep in de schulden en weet Mike over te halen hem te helpen die af te betalen.

Mike en Worm weten maar één manier om op korte termijn zoveel geld bij elkaar te krijgen; pokeren, liefst op plekken waar het prijzengeld zo hoog mogelijk is. Dat brengt risico’s met zich mee.

Rounders is een sterk geacteerde pokerfilm die in grote lijnen het stramien van een sportfilm volgt: de held moet na aanvankelijke roem door een diep dal om uiteindelijk glorieus te herrijzen.

Matt Damon

In eerste instantie kreeg Rounders matige recensies, maar uiteindelijk is de film uitgegroeid tot een heuse cultfilm onder pokerliefhebbers. Leuk detail: professioneel pokerspeler Johnny Chan speelt zichzelf in de film. Hij nam de rol aan omdat zijn dochter graag Matt Damon wilde ontmoeten.

Meer over