Roxanne

Steve Martin trekt een lange neus in Roxanne

VRT1 - zaterdag 18 mei om 23:15

© PREMIERE
In de romcom Roxanne speelt Steve Martin een brandweercommandant met een grote neus én een groot hart.

Komedies met Steve Martin zijn altijd aardig omdat hij van zijn personages meer weet te maken dan een eendimensionale grappen-en-grollenfiguren.

Roxanne

Ook in Roxanne, een romantische komedie gebaseerd op het klassieke Franse toneelstuk Cyrano de Bergerac, maakt hij dit waar. De man met de enorme neus is brandweerman C.D. Bales, gespeeld door Martin. Zijn concurrent in de liefde is de knappe, maar redelijk simpele Chris (Rick Rossovich) en het middelpunt van hun aanbidding is astronoom Roxanne (Daryl Hannah).

Omdat Bales door zijn grote neus denkt toch geen kans te maken, helpt hij Chris met het schrijven van romantische brieven naar Roxanne. Het zijn C.D.’s woorden waar Roxanne verliefd op wordt in deze vrolijke komedie.

Steve Martin

C.D. is in Roxanne helemaal niet blij met zijn grote gok. Hij gaat zelfs bij een plastisch chirurg langs om de mogelijkheden van een neusverkleining te bespreken. Daarbij laat hij een plaatje zien van de neus die hij graag zou willen. Dat is een foto van Steve Martins echte neus.

Meer over