RTL 4 begint met Wie Doet De Afwas in zomerstop GTST

RTL 4 heeft iets nieuws voor het gat dat de zomerstop van GTST in de programmering achterlaat: Wie Doet De Afwas?, waarin mensen de vaat doen bij BN'ers.

In deze eerste week van Wie Doet De Afwas? worden de kandidaten begeleid door Angela Groothuizen. In latere weken komen maken ook presentatrices Froukje de Both en Nance hun opwachting in het zomervullertje.

Wie Doet De Afwas?

Nance legt uit: "We hebben vier onbekende gasten, die geblindeerd naar het huis van een BN'er gaan. Daar mogen ze hun blinddoek afdoen, een beetje rondsnuffelen en aan tafel plaatsnemen." De BN'er is intussen ongezien aan het werk in de keuken. "Tussen de gerechten door komen er een paar hints en aan het einde van de maaltijd moeten de deelnemers raden bij wie ze thuis zijn. Zitten ze ernaast, dan moeten ze samen de afwas doen. Als ze het goed raden, winnen ze een geldbedrag en mag de ster in kwestie de vuile vaat zelf onder handen nemen."

Bekende Nederlanders

BN'ers die meedoen aan Wie Doet De Afwas? zijn onder andere Tineke Schouten, Dennis van der Geest, Goedele Liekens, Sander Janson en Xander de Buisonjé, blijkt uit de promo die RTL 4 uitzendt. "Voor veel mensen is het best wel een drempel om mee te doen, want je laat toch een heel circus binnen in je huis," zei Froukje de Both op 100%NL. Toch zegt de presentatrice dat het niet moeilijk was om 30 sterren te strikken voor de show: "We hebben ontzettend leuke mensen gevonden."

Angela Groothuizen

Voor Angela Groothuizen betekent Wie Doet De Afwas? haar comeback als presentatrice op RTL 4. Leuk voor haar, want ze kreeg eerder dit jaar slecht nieuws van Erland Galjaard. De programmadirecteur van RTL liet weten dat haar tijd als jurylid bij The Voice Kids erop zat, waarmee ze haar laatste vaste tv-klus bij de zender kwijt was. Angela vatte het sportief op, zei dat ze het begreep en dat ze een fantastische tijd bij het programma had gehad. Ook stuurde ze nog een videoboodschap naar de jarige John de Mol, waarin 'de oude trouwe Dolly Dot' (zoals ze zichzelf noemde) voorstelde om nog veel mooie programma's samen te maken.

Lees ook:
In juni tekende Angela een nieuw contract bij RTL 4.

 

Reageren