RTL 7 Darts: Finale WK 2022

Michael Smith of Peter Wright wordt wereldkampioen darts 2022

RTL 7 - maandag 3 januari om 20:25

© EPA

Wie wordt de nieuwe wereldkampioen darts en daarmee de opvolger van Gerwyn Price? Voor Michael Smith en Peter Wright is het maandagavond erop of eronder.

Na bijna drie weken darten komt er een einde aan de World Darts Championship: het belangrijkste toernooi van het jaar. De speler die in de finale als eerste zeven sets binnenhaalt is de nieuwe wereldkampioen.

Michael van Gerwen

De afgelopen vier edities leverden vier verschillende winnaars op: Rob Cross (2018), Michael van Gerwen (2019), Peter Wright (2020) en Gerwyn Price (2021). Cross en Van Gerwen haalden tijdens de finale een indrukwekkend gemiddelde van 107.

Raymond van Barneveld

Er is nog een Nederlander die ooit wereldkampioen werd: Raymond van Barneveld in 2007. In een legendarische finale versloeg hij Phil Taylor. Van Barneveld deed ook mee aan deze editie, terwijl Taylor al lang en breed met pensioen is. Toch was daar ook geen succes te behalen: de vijfvoudig wereldkampioen werd in de tweede ronde uitgeschakeld. Tot overmaat van ramp testte hij na afloop ook nog eens positief op corona en moest hij in quarantaine.

Michael Smith of Peter Wright

Voor Michael Smith wordt het zijn tweede kans op de wereldtitel. De Engelsman verloor in 2019 in zijn eerste finale bij het WK darts van Michael van Gerwen. Bully Boy werd in 2013 wel wereldkampioen bij de junioren. Tegenstander Peter Wright heeft eerder al wel het zoet van een wereldtitel mogen proeven. Snakebite was in 2020 in de finale te sterk voor onze landgenoot Michael van Gerwen en kan zodoende maandagavond zijn tweede titel pakken.

Meer over