RTL 7 Darts: Grand Slam of Darts

Van Barneveld en Van Gerwen tijdens Grand Slam of Darts

RTL 7 - zaterdag 13 november om 17:59

© https://pixabay.com
De complete wereldtop strijdt in de Aldersley Leisure Village in Wolverhampton om de titel tijdens de Grand Slam of Darts. De Portugees José de Sousa won vorig seizoen zeer verrassend het prestigieuze toernooi. 

De Grand Slam of Darts gaat dit weekend officieel van start in Wolverhampton. In vergelijking met de World Series of Darts van twee weken geleden verschijnen er deze week 'slechts' twee Nederlanders aan de start, maar wel twee die hun naam al eer hebben aangedaan: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Lukt het één van hen om die felbegeerde prijs van zo'n 145.000 euro in de wacht te slepen?

Raymond van Barneveld

Voor Raymond van Barneveld kwam zijn kwalificatie als een verrassing. "Ik ben heel emotioneel", reageerde de voormalig winnaar na zijn zeges op Alan Soutar, Danny Noppert en Brendan Dolan. "Ik ben heel, heel blij". Het is te hopen dat hij dat ook kan zeggen na de knock-outfase. Hij strijdt namelijk in Groep H tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson, Michael Smith en Joe Davis.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen treft in deze ronde onder meer één van de twee vrouwelijke darters Lisa Ashton. Ook speelt hij tegen de andere deelnemers in Poule G: Joe Cullen en John Henderson.

Meer over