RTL 7 Darts: WK 2022

Topdarts in Alexandra Palace

RTL 7 - woensdag 15 december om 19:55

© EPA / Sean Dempsey
Eindelijk is het zover: een kleine drie weken lang spelen de topdarters van de wereld tegen elkaar vanuit Alexandra Palace in Londen. Alle Nederlandse toppers zijn van de partij, onder wie Michael van Gerwen en de verrassing van de vorige editie: Dirk van Duijvenbode.

Een heerlijk toetje aan het einde van het jaar: de World Darts Championship. Een kleine drie weken darts op het hoogste niveau in Alexandra Palace in Londen.

Dirk van Duijvenbode

Vanzelfsprekend ook dit jaar weer met een grote Nederlandse afvaardiging, onder wie de verrassing van de vorige editie: Dirk van Duijvenbode, artiestennaam ‘Aubergenius’. Hij bereikte de kwartfinales, waarin hij verloor van de latere finalist Gary Anderson. Met zijn fantastische spel en open interviews veroverde hij het hart van veel televisiekijkers.

Michael van Gerwen

Ook Michael van Gerwen drong door tot de laatste acht, en ook hij vond daar zijn waterloo. Raymond van Barneveld heeft al meerdere keren aangegeven te stoppen met darten, maar - verrassing of niet - hij is er ook weer bij in Londen. De resultaten van de Hagenees sinds zijn comeback zijn ruim voldoende voor plaatsing.

Meer over