RTL 7 Darts: WK 2022

De laatste vier darters strijden tegen elkaar

RTL 7 - zondag 2 januari om 20:01

De spanning loopt op in Alexandra Palace in Londen: nog vier darters strijden om de titel tijdens de World Darts Championship. Tijdens deze halve finales wint de speler die zes sets bij elkaar heeft gespeeld.

Nog vier darters maken kans op de titel tijdens de World Darts Championship. Dit viertal is al zeker van 100.000 pond aan prijzengeld en een mooie ereplaats, maar wil natuurlijk meer. In deze halve finales wint de darter die zes sets bij elkaar heeft gegooid.

Dirk van Duijvenbode

Tijdens de vorige editie van het toernooi haalde geen enkele Nederlander de halve eindstrijd. Wereldtopper Michael van Gerwen en verrassing Dirk van Duijvenbode strandden allebei in de ronde ervoor.

Speciaal voor dit WK is een extra prijs in het leven geroepen: de speler die in Alexandra Palace twee keer een negendarter gooit, ontvangt 50.000 pond. “Twee negendarters over het hele toernooi gooien is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk”, zei Van Gerwen voorafgaand aan het toernooi in het AD. Toch moet hij - mede vanwege zijn coronabesmetting - nu erkennen dat dat niet is geslaagd.

Meer over