RTL 7 Darts: WK 2022

Raymond van Barneveld strijdt verder in het WK 2022

RTL 7 - maandag 20 december om 19:54

© ANP / Remko de Waal
De afgelopen dagen was de spanning tijdens de World Darts Championship in Alexandra Palace in Londen al om te snijden. Diverse darters gingen de strijd al aan, maar wie lukt het vandaag om door te stoten naar de volgende ronde?

In deze fase van het WK is maar één ding wat telt: wie wint, gaat door en wie verliest, moet direct zijn koffers pakken. Daar hangt veel vanaf, zo ook voor Raymond van Barneveld die vanavond voor het eerst in de competitie aantreedt. Hij neemt het op tegen Lourence Ilagan, een Filipijnse darter die momenteel op plek 125 staat in de PDC Order of Merit. Van Barneveld staat daarin nog altijd op plek 68.

Maik Kuivenhoven

Wie vandaag al op gaat voor zijn tweede ronde, is de Nederlander Maik Kuivenhoven. De 33-jarige darter versloeg gisteren in vier sets de Australiër Ky Smith, en maakte daarmee een einde aan het vader-zoon-verhaal van de familie Smith. Vader Raymond bereikte namelijk eerder wel de tweede ronde. Voor Kuivenhoven blijft het spannend: hij strijdt vanavond verder tegen James Wade.

Speelschema 

Vanavond is het de beurt aan deze darters.

Maandag 20 december, vanaf 20.00 uur:
Eerste ronde (best of 5)

  • Luke Woodhouse - James Wilson 
  • Rusty-Jake Rodriguez - Ben Robb 
  • Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan 

Tweede ronde (best of 5 sets)

  • James Wade - Maik Kuivenhoven

Meer over