Rudolphs winterklassiekers

Rudolph van Veen geeft een creatieve twist aan winterklassiekers op 24Kitchen

24kitchen - dinsdag 14 november om 17:55

© 24Kitchen
De erwtensoep in huize Van Veen werd vroeger steevast gevolgd door pannenkoeken. Nu maakt Rudolph van Veen in Rudolphs Winterklassiekers erwtensoep met roggebrood en honingspek. Op de pannenkoeken die daarna komen geen stroop of jam, maar guacamole.

Niets maakte Rudolph van Veen vroeger blijer dan erwtensoep. Want hij wist: na de snert volgen de pannenkoeken! In Rudolphs Winterklassiekers geeft hij een originele draai aan deze nostalgische maaltijd.

Rudolph van Veen

Van Veen maakt erwtensoep met geroosterd roggebrood en honingspek, de pannenkoeken besmeert hij met guacamole. Als kind deed hij dat anders: toen hij een jaar of acht was bakte de meesterpatissier en meesterkok al hele stapels en vulde die met aardbeien- of frambozenjam. Als topping ging er een pak vanillevla overheen. Creatief als hij was gebruikte hij verschillende formaten pannen, zodat de pannenkoekentaart op een ufo leek. Jaren later mochten Carlo Boszhard en Irene Moors zijn creatie proeven in het zondagmiddagprogramma Life & Cooking. (HH)

Meer over