Runaway Bride

Julia Roberts en Richard Gere zijn weer herenigd in Runaway Bride

NET 5 - donderdag 14 maart om 22:20

© Buena Vista
Na het kassucces Pretty Woman probeerde regisseur Garry Marshall het nog eens met dezelfde ingrediënten. Voor Runaway Bride deed hij opnieuw een beroep op Julia Roberts en Richard Gere.

Als columnist Ike Graham (Richard Gere) een verhaal hoort over Maggie Carpenter (Julia Roberts), die al drie keer een bruidegom bij het altaar heeft laten staan, besluit hij een artikel over haar te schrijven.

Runaway Bride

Alleen doet hij nauwelijks onderzoek en levert hij zodoende een slechte column af. Uit angst voor een rechtszaak van Maggie wordt Ike ontslagen.

Als Ike hoort dat Maggie voor de vierde keer op het punt staat te gaan trouwen, besluit hij alsnog een gedegen artikel over haar te schrijven. Ike gooit al zijn charmes en journalistieke kwaliteiten in de strijd om achter het echte verhaal rondom deze gedumpte bruidegoms te komen.

Ondertussen ontwikkelen Maggie en Ike in Runaway Bride een haat-liefde-verhouding.

Pretty Woman

Richard Gere, Julia Roberts en Hector Elizondo speelden allen mee in Garry Marshalls publiekshit Pretty Woman. In Runaway Bride doet het drietal het nog eens dunnetjes over. De film trok genoeg publiek voor honderd miljoen dollar winst, maar helaas voldeed Runaway Bride niet voor iedereen aan de verwachtingen.

Eigen ervaring

Julia Roberts stond in 1991 zelf op het punt om te gaan trouwen met Kiefer Sutherland. Slechts een paar dagen voor de grote dag, blies ze zelf het huwelijk af.

Meer over