Runner Runner

Justin Timberlake boekt een ticket to the tropics

Veronica - woensdag 22 januari om 23:45

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Justin Timberlake speelt een prima rol als student die al zijn spaargeld verliest bij het pokeren. Hij besluit verhaal te gaan halen bij de eigenaar van de pokerwebsite, in Costa Rica. 

Op het eerste gezicht lijkt Runner Runner een wraakfilm. Student Richie (Justin Timberlake) verliest al zijn spaargeld bij het pokeren. Hij is woest en ten einde raad reist hij naar Costa Rica om verhaal te halen bij Ivan Block (Ben Affleck), de eigenaar van de pokerwebsite.

Runner Runner

En dan neemt de thriller Runner Runner een verrassende wending: in plaats van een kat-en-muisspel waarbij Richie achter de oplichter aangaat, blijkt Block wel wat te zien in het (poker)talent van Richie. Hij biedt hem een baan aan. Richie blij, Block blij en ze leefden nog lang en gelukkig.

Luxeleven

Maar schijn bedriegt, opnieuw. Richie geniet volop van zijn luxeleventje in Costa Rica, tot hij de FBI achter zich aan krijgt. En hoe zit het nu precies met de nobele bedoelingen van pokerbaas Block? En dan is er ook nog de mysterieuze Rebecca (gespeeld door de zwoel kijkende Gemma Arterton).

Justin Timberlake

De film wordt gedragen door Justin Timberlake, en de 39-jarige Amerikaan past goed in deze rol. De zanger brengt altijd een bepaalde lichtheid met zich mee (Friends with Benefits, The Social Network), wat prettig is om naar te kijken. De laatste jaren heeft hij zich vooral op de muziek gestort, maar als het goed is verschijnt dit jaar nog de film Palmer, waarin hij de hoofdrol speelt. 

Meer over